Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ



Οι φωτογραφίες είναι από το ημερολόγιο  που εξέδωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ το 2012, αφιερωμένο στους Σουβαλιώτες  δασκάλους που υπηρέτησαν στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδρόσου από τη ίδρυση του το 1864 μέχρι και σήμερα.  

3 σχόλια:

  1. Παπαθανασίου Κωσταντίνος και όχι Γεώργιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ημερολόγιο από το οποίο αντλήσαμε τις φωτογραφίες το όνομα του δασκάλου Παπαθανασίου ήταν διορθωμένο, αλλά όχι ξεκάθαρο. Σε παλαιότερη ανάρτηση για την ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου, από τον δάσκαλο κ.Σβίγκο αναφέρεται ως Γεώργιος, καθώς και στο βιβλίο του Γιάννη Μαρρέ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ - ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ στην ενότητα ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (σελ.66),αναφέρεται επίσης ως Γεώργιος. Με αφορμή το σχόλιο σας θα το διασταυρώσω και θα επανέλθω. Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εικονιζόμενος δάσκαλος (στη μέση) είναι όντως ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, όπως λανθασμένη ήταν και η περίοδος που αναγραφόταν στο ημερολόγιο, ότι δίδαξε στο δημοτικό σχολείο Πολυδρόσου. Συνυπηρέτησε μαζί με το δάσκαλο Θ. Μαράζα στην περίοδο που αναγράφετε, ενώ υπήρξε δάσκαλος και ο Γεώργιος Παπαθανασίου την περίοδο (1877-1895) του οποίου δεν υπάρχει φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."