Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

1970-71. ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ




2 σχόλια:

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ7 Νοεμβρίου 2014 στις 3:15 μ.μ.

    1970-1971 ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
    ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ
    Δεν γνωρίζω τον χορηγό της φωτογραφίας στον ιστότοπο του Λαογραφικού, αλλά μια φωτογραφία με παιδιά χωρίς τα ονόματά τους, δεν λέει σχεδόν τίποτα. Ως συμμέτοχος της εκδρομής, εξ όσων θυμάμαι, παραθέτω τα ακόλουθα.
    Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1971,με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, του Κ. Ανάγνου. (Ναπούμε).
    Συμμετείχαν οι τάξεις Γ, Δ και Ε, αλλά όχι με το σύνολο των μαθητών τους. Δεν πληρώσαμε εισιτήριο. Τα ναύλα ήταν δωρεά της τότε κυβέρνησης στα πλαίσια προγράμματος γνωριμίας των μαθητών με την πατρίδα τους. Η εκδρομή περιελάμβανε δύο προορισμούς. Πρώτα στο εργοστάσιο της ΠΕΣΙΝΕ και μετά στους Δελφούς.
    Μόλις ξαγναντέψαμε στην Αντίκυρα, ενστικτωδώς και αυθορμήτως, σαν άλλοι "Μύριοι", αναφωνήσαμε: ΘΑΛΑΣΣΑ!!!...ΘΑΛΑΣΣΑ!!!. Γιατί οι περισσότεροι από μας, τη βλέπαμε για πρώτη φορά.
    Θα επιχειρήσω μια ταυτοποίηση των εικονιζόμενων μαθητών, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη, για τυχόν λάθη ή παραλείψεις.

    Από πάνω αριστερά.
    1η σειρά: Γιώργος ΒΕΛΛΙΟΣ (Κατσιούρης), Δήμος ΔΕΛΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, Χρήστος ΡΑΠΤΗΣ, Νίκος ΑΡΓΥΡΙΟΥ, Αλέκος ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ, Δημήτρης ΚΑΤΟΙΚΟΣ
    2η σειρά: Θανάσης ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ (Νιόνιος), Πανάγος ΑΥΓΕΡΗΣ (Τσιόγκας), άγνωστος, άγνωστος, Θανάσης ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ, Χρήστος ΑΝΑΓΝΟΣ(+), άγνωστος, Κώστας ΣΒΙΓΚΟΣ.
    3η σειρά: άγνωστη, Βαρσάμω ΛΙΑΡΤΗ, Βαρβάρα ΒΕΛΕΝΤΖΑ, άγνωστος άγνωστος, Γιάννης ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Κώστας ΠΛΑΤΙΑΣ (Λοσάντα), Λουκάς ΘΑΝΟΣ (Κατράπας).(+).
    4η σειρά: Βαρβάρα ΘΑΝΟΥ (Κατράπα), Λούλα ΤΟΠΑΛΗ (Ταλατούνη), Κρυσταλλία ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, άγνωστος, Λουκάς ΚΥΡΙΤΣΗΣ (Σκάς), Χρήστος ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ, Νίκος ΑΔΑΜΑΚΟΣ, Χρήστος ΚΟΤΣΙΑΣ (Κόμης), άγνωστος, άγνωστος.
    5η σειρά: (τα δύο κορίτσια) άγνωστη, Λουκία ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ.
    6η σειρά: Αθανάσιος ΣΒΙΓΚΟΣ (δάσκαλος), Μαρία ΚΥΡΙΤΣΗ (+), Έφη ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ, Βούλα ΤΖΙΒΑΡΑ( Πενταρούλα), Γιώτα ΜΑΡΡΕ, άγνωστη, Ιωάννα ΓΑΤΣΙΝΟΥ, Αγγέλω ΠΛΑΤΙΑ, άγνωστη, άγνωστη. Θεοδώρα ΚΑΡΥΔΑ (δασκάλα), Μαίρη ΚΟΥΣΟΥΛΑ, Τούλα ΠΙΠΕΡΑ, Κούλα ΤΣΑΡΜΑΚΛΗ (δασκάλα) (+), άγνωστη.
    7η σειρά:Κική ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ Νιόνιου(+), Σούλα ΠΑΠΑΔΗΜΑ, άγνωστη, Λέλα ΤΣΑΡΜΑΚΛΗ.
    Παρακαλείται όποιος απ' τους συμμαθητές, γνωρίζει τους υπόλοιπους να τους γνωστοποιήσει, καθώς και να διορθώσει τυχόν λάθη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αμυδρά θυμάμαι κι εγώ αυτή την εκδρομή. Ποιο πολύ θυμάμαι όταν μπήκαμε στο μουσείο των Δελφών πως εντυπωσιάστηκα από τον Ηνίοχο και από τους Κούρους κι αφού πέρασε η πρώτη εντύπωση αρχίσαμε να χαζογελάμε και να σχολιάζουμε τα πλούσια ελέη των Κούρων.....Θα προσπαθήσω με τη σειρά μου να συμπληρώσω τα κενά του μεγαλύτερου συμμαθήτη Δημήτρη Κατοίκου στην 3η σειρά πρίν την Βαρσάμω Λιάρτη είναι η Αθανασία Μαστροκώστα, στην 4η σειρά δίπλα στην Λια Σκουργογιάννη είναι ο Χρήστος Πάντος στην 5η σειρά πρίν τη Λουκία Μαστροκώστα Λούσυ είναι η Λέτα Διαμαντώνη, στην 6η σειρά δίπλα στη Γιώτα Μαρρέ είναι η Μαρίνα του Ζώτου δίπλα στην Αγγελική Πλατιά είναι η Βούλα Κοντού και η Λουκία Θάνου Καντηλάκια,στην 7η σειρά δίπλα στη Σούλα Παπαδήμα είναι η Γιούλα Κυρίτση . Πάντως πριν ελαχίστων περιπτώσεων όλοι είμαστε ένας κι ένας...........

    .Βελέντζα Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."