Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο καρδιολόγος και λογοτέχνης Γιώργος Γεωργούσης


O Γεώργος Ε. Γεωργούσης γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα.  Σπούδασε στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία.
Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Παρίσι (1966 - 1969) και στο Λονδίνο (1970-1973). Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Στην λογοτεχνία ασχολήθηκε κυρίως με την ποίηση και δευτερευόντως, με το δοκίμιο και την μετάφραση από διάφορες γλώσσες. Εμφανίστηκε με το πρώτο του ποιητικό βιβλίο "Nυκτιλύκη" (1966), ενώ το 2010 προτάθηκε ως υποψήφιος για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας στην ποίηση για το έργο του "Τα παλαιά χιόνια" των εκδόσεων Γαβριηλίδη.
Ήταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Ο ιατρός – λογοτέχνης Γεώργιος Γεωργούσης ήταν ο ομιλητής στα εγκαίνια της  Λαογραφικής Στέγης Πολυδρόσου τον Αύγουστο του 2011 με θέμα «Η παράδοση στη σύγχρονη κοινωνία» 

Ο Λαογραφικός Σύλλογος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Το Σάββατο στις 13:00 στην Πολύδροσο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."