Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου 12-18/8/2017



Για μια βδομάδα περίπου είχα την ευκαιρία και τη τιμή να ανοίγω το υπέροχο κι αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας. Να ξεφυλλίζω την καθημερινή ιστορία του και ν' αγγίζω όλα αυτά τα αντικείμενα που φτιάχτηκαν πριν πολλά χρόνια με ελάχιστα χρήματα αλλά με πολύ κόπο κι αγάπη.
Καθημερινά περνούσε κόσμος (ίσως όχι όσος θα άξιζε σε ένα τέτοιο χώρο) κι έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι ντόπιοι για τις φωτογραφίες που τους έφερναν στο μυαλό όμορφες εικόνες. Κι οι ξένοι για την ιστορία που κουβαλούσε το κάθε έκθεμα. Όλοι όμως ενθουσιάστηκαν με το τρόπο που ήταν όλα τοποθετημένα και το ένα δεν αδικούσε το άλλο.
Με αφορμή αυτό τον ενθουσιασμό κι όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα που κι εγώ ένιωσα εκεί μέσα, Θα ήθελα να πω πως είναι πραγματικό κρίμα να μην είναι περισσότερο καιρό ανοιχτό. Αν όχι συνέχεια! Ο κόσμος πέρα από τα μοντέρνα έχει ανάγκη να γνωρίσει και τα παλαιότερα. Ειδικά στις εποχές που ζούμε όπου έμμεσα απαιτείται να ξεχάσουμε το παρελθόν μας, χώροι όπως το Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου, πρέπει να μένει ορθάνοιχτο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα κι απ' όλους τους επισκέπτες του Μουσείου στον ΛΙΣ Πολυδρόσου που γι' αυτές τις μέρες πήραμε μια ιδέα από την όμορφη ιστορία της Σουβάλας μας!!!

Δήμητρα Γ. Μουλαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."